Austrija

Austrija je zemlja veoma čuvena po svojim skijaškim padinama, možda više nego I jedna druga zemlja Evrope. To ne čudi s obzirom da Alpi prekrivaju većinu ove zemlje I čine je idealnom snežnom destinacijom. Neobična I šarmantna Austrija je poznata po svojim ušuškanim, tradicionalnim seocima i lepim, centralnim crkvicama strmo uprtim ka nebu.
Padine Austrije su položene taman toliko da se oprobate na svojim prvim skijama isto kao I da dodjete po novi izazov. Skijaški centri su odlično opremljeni sa modernim sistemima žičara I stazama koje nemaju tendenciju da se prepune skijašima. U većim skijaškim regionima kao Tirol I Salzburg skijaške staze su tako povezane da možete ceo dan uživati na snegu prelazeci sa jednih staza na druge sa istim pass-om. Početnicima, rekreativcima I profesionalcima kao I broderima, koji će ovde naći svoje parče raja, ostaje samo da izaberu od mnogih skijaških centara, svakog sa svojim posebnim karakterom I stilom svojstvenim Austriji.

 

REGIJA SALZBURGA
Skijanje je duboko ukorenjeno u kulturu Austrije jos od ranih razvoja sporta ove zemlje. Svake zime, hiljade skijaških entuzijasta putuje u Salzburg regiju I u ostale regije Alpa kako bi istražili živopisne doline I izvanredne padine I staze.
Skijaška sezona varira od godine do godine I izmedju regiona, ali generalno od decembra do marta je centar sezone. Većinom su neverovatni pejzaži, odlični uslovi, sredjene staze I dobre padine te koje reputaciju Austrije drže godinama u samom skijaškom vrhu I dovlače turiste iz celog sveta kako bi se oprobali na Alpima. Kada svemu ovome dodamo nekoliko regiona sa vrelim termalnim izvorima dobijemo neverovatnu prednost pri odabiru zimske destinacije. U Salzburg regiji je moguće baviti se svim sportovima na snegu – skijanje, snowbord, klizanje, slalom, spuštanje sankama ili na ledjima ili prosto pešačenje na svežem vazduhu kroz snežne pejaže.

KORUŠKA
Koruška, sunčana strana Alpa, nalazi se u južnom delu Austrije. To je zemlja jezera i planine, sa veoma raznolikim terenima I dosta sunca pa je zbog toga zovu I sunčana strana Alpa.
Zimi je planina prekrivena debelim snežnim prekrivačem I jezera su zaledjena, I kao u ostalim delovima Austrije skijanje je glavna aktivnost. Za ovu oblast bi se pre moglo reći da priredjuje čitav splet dogadjaja na snegu. Mogu se videti cross-country skijanje koje je veoma popularno, zimska pešačenja po raščišćenim stazama ili kroz sneg, golf na ledu, klizanje, kuglanje na ledu I mnogi drugi sportovi. Od početka decembra Koruška postaje veoma posećena zimska destinacija gde skijaši, borderi, experti I oni koji bi tek da se oprobaju imaju pred sobom odličan I pouzdan sneg I savršeno doterane staze posvuda. Treba se samo upustiti I izabrati pravi put.

Za više informacija, pozovite nas 035/82-45-435