Zanzibar

Priča o ostrvskom raju još pri samom pomenu reči Zanzibar deluje vrlo egzotično. Zanzibar je legendarni arhipelag u indijskom okeanu, koji se sastoji se od ostrva Unguja, Pemba i nekoliko manjih ostrva. Nalazi se na oko 40km od obale Tanzanije, čiji je sastavni deo (poluautonomna oblast) i 6° južno od ekvatora, u istočnoj Africi. Glavni grad je Zanzibar i nalazi se na zapadnom delu ostrva Unuguja uz drevni Stone Town, najvažnijom istorijskom znamenitošću na ostrvu, koja je pod zaštitom UNESCA.
Ime Zanzibar je arapskog porekla i znači u prevodu Obala crnih ljudi jer, kako se smatra, Zanzibar su pre 4.000 godina naselili Bantu crnci.
Nezamislive različitosti afričkog tla menjaju poglede na svet: šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, siromašna sela puna života lokalnog stanovništva koji će mališanima biti pravi doživljaj i lekcija koju će zauvek zapamtiti. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo koje je često bilo na udaru osvajača, kome je istorija utisnula stotine godina trgovine začinima- muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, a monsunski vetrovi mu dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, svako doprinevši oblikovanju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli i mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite Vašoj porodici luksuz da ih samo čulima upoznate! Budite deo drugačijeg sveta u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto i uz najveće hedonističke užitke koje pruža Ostrvo začina razbijte svakodnevnu rutinu jer misteriozni Zanzibar nudi nezaboravno iskustvo.

Za više informacija, pozovite nas 035/82-45-435