Grčka

Po mnogo čemu jedinstvena u svetu, sa istorijom dugom više hiljada godina, kolevka evropske civilizacije, dom grčkih bogova, postojbina Platona, Aristotela, Aleksandra Makedonskog, hrabrog Herakla, domovina Olimpijskih igara. Po mnogo čemu jedinstvena u svetu, sa istorijom dugom više hiljada godina, kolevka evropske civilizacije, dom grčkih bogova, postojbina Platona, Aristotela, Aleksandra Makedonskog, hrabrog Herakla, domovina Olimpijskih igara.

Na samom jugu Balkanskog poluostrva u zagrljaju kontinentalnog dela Evrope i tirkizno plavog Mediterana ugnezdila se Grčka. Zemlja u kojoj se međusobno prožimaju legende, mitovi, istorija i tradicija, sa dugim peščanim plažama, hiljadama ostrva i poluostrva, modernim letovalištima i mestima neverovatne prirodne lepote.

Zemlja čudesnih pejzaža, bogate istorije, jedinstvene tradicije, gostoljubivog naroda sa pravom nosi titulu jedne od najatraktivnijih destinacija na svetu.

Prepustite se i Vi čarima Grčke uz gastronomske specijalitete, pokrenite svoja čula i zaigrajte uz zvuke sirtakcija i buzukija. Uživajte u aromi ouzo-a, opustite se uz smeh i toplinu domaćina i sedite u hladu maslina u maloj taverni na obali mora. Onog trenutka kada budete zakoračili na tlo Grčke, magija ove zemlje će vas zaslepeti i otkrićete da postoji toliko mesta koje treba da otkrijete i koja čekaju samo na Vas.

Zato, pođite sa nama na čarobno putovanje u mesta dugih peščanih plaža, prošetajte ulicama koje nose naziv drevnih bogova, zažmurite i slušajte zvuke blagih morskih talasa, osetite vazduh sa mirisom mora i mediteranske kuhinje. Otvorite oči. Osećajte se kao kod kuće!

Mi smo tu da zadovoljimo Vaša očekivanja!

 

Opšti podaci:
Površina: oko 132 000km2

Stanovništvo: 10.816.286

Religija: Pravoslavna 98%

Novac: Euro

Vremenska razlika: +1h u odnosu na Srbiju

Telefinski pozivi:

iz Srbije za Grčku bira se 0030 (pozivni broj grada)

iz Grčke za Srbiju bira se 00381 (pozivni broj grada)

Električni napon: 22V naizmenične struje

 

Za više informacija, pozovite nas 035/82-45-435