Nea Kalikratija

NEA KALIKRATIA je turističko mesto na poluostrvu Halkidiki, udaljeno 40 km od Soluna, sa kojim je povezano redovnom autobuskom linijom. Nekadašnje ribarsko seoce, danas sve više prerasta u omiljeno letovalište sa zanimljivom i bogatom ponudom hotela i apartmana. U gradu se nalaze mnogobrojne prodavnice, supermarketi, picerije, taverne, kafići, diskoteke, zabavni park na vodi, a od 2010. godine otvoren je i savremeni zdravstveni centar…U toku dana turisti se mogu provozati panoramskim vozićem kroz grad i okolinu, sve do popularne plaže Geoponika.

Nea Kalikratija je veliko odmaralište sa nekoliko dobrih plaža u blizini. Peščana plaža dužine oko 800 m je u središnjem delu mesta, blizu gradskog trga, a u blizini  su i čuvene plaže Veargia i Geoponika – Mikoniatikakoja koje nose  Plavu Zastavicu.  

VileUslovi placanjaNapomenePrevozIshranaMapa

Hotel Mikes Nea Kalikratia !

Lokacija: Hotel se nalazi u mirnom delu Nea Kallikratije, na oko 4 minuta hoda od glavne plaže i na oko 2 minuta hoda od sporedne plaže. Supermarket i pekara se nalaze u neposrednoj blizini hotela.

Smeštaj: hotel raspolaže sa 1/2, 1/3, i 1/4 studijima na prvom i drugom spratu, a u prizemlju ima dva studija sa galerijom (SGA). Svi studiji su klimatizovani i imaju kupatilo, kuhinjski deo, TV i terasu. U prizemlju postoji i TV sala, uz recepciju, internet wireless…

Klima je uključena u cenu smeštaja u julu i avgustu mesecu (osim za last minute ponude).

 


Studio SOFOKLES 

Lokacija: Nalaze se uz hotel „Mikes“, na oko 4 minuta hoda od plaže. Gosti mogu koristiti sadržaje hotela.

Smeštaj: Studiji su novi (završeni pred kraj sezone 2010). Svaki studio  ima kupatilo i sobu sa kuhinjskim delom, TV, klimu.

Klima je uključena u cenu smeštaja.


Vila SOFIA

Lokacija:  Odličan položaj, na samoj plaži sa pogledom na otvoreno more, a blizu centra mesta.

Smeštaj: Kuća raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim studijima, a postoji i mogućnost postavljanja pomoćnog ležaja. Dva ležaja se nalaze u sobi, a jedan u kuhinjskom delu. Svi studiji su klimatizovani i imaju TV, kupatilo, kuhinjski deo i lepe terase.
Napomena: Klima je uključena u cenu. Kuća se nalazi na samoj plaži uz šetalište, ali u blizini se nalaze i najpopularniji kafići koji preko noći prave nešto veću buku!

NAPOMENA: Peškiri na fotografijama nisu sastavni deo inventara u studijima vile „Sofia“.  


Vila FILARETI

Lokacija: Vila se nalazi na odličnoj poziciji, u centru Nea Kallikratije, na samoj plaži. U blizini se nalaze supermarket, pekara i zelena pijaca.
Smeštaj: Raspolaže sa prostranim četvoro-krevetnim i petokrevetnim apartmanima. Imaju TV prijemnike i prostrane terase sa pogledom na more (plažu).


 Vila DORA

Lokacija: Vila Dora se nalazi na samoj plaži, nedaleko od centra Nea Kallikratije. U neposrednoj blizini se nalazi i supermarket (1 minut).
Smeštaj: Potpuno nova vila koja raspolaže sa 1/2, 1/3 i 1/3+1 studijima i apartmanima, koji su opremljeni novim nameštajem, velikim šporetima, frižiderima, plazma televizorima i klimom.

Klima je uključena u cenu smeštaja.

Studio br. 1: se nalazi u prizemlju i ima jedan francuski ležaj. Predviđen je za smeštaj dve osobe + jedno dete.
Studio br. 2: se nalazi na I spratu, u spavaćoj sobi ima jedan francuski ležaj, a u dnevnom boravku ima jedan kauč. Namenjen je za smeštaj dve odrasle osobe + dvoje dece.
Studio br. 4: se nalazi na IV spratu. Raspolaže sa 3 singl kreveta i jednim pomoćnim ležajem. Namenjen je za smeštaj 4 osobe. Ima nešto veću terasu i fantastičan pogled na otvoreno more, plažu i Nea Kallikratiju.

 


 

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su date u eurima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke PIRAEUS BANKA za efektivu, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje se vrši gotovinom, čekovima građana ili uplatom na tekući račun organizatora putovanja, na sledeće načine:
Uplata u celosti prilikom rezervacije:
Za uplatu u celosti prilikom rezervacije odobreni su sledeći popusti: – za uplatu do 01.04.2017.popusti zavise od izabrane smene, objekta i načina prevoza.
Uz svaku tabelu sa cenama naznačenI su i iznosi popusta. Uplata do polaska – 30% prilikom rezervacije, ostatak u ratama, tako da ceo iznos bude isplaćen do 10 dana pre polaska na putovanje. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predviđenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.
Uplata u ratama čekovima građana
– 30% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama, tako da zadnja rata bude naplaćena do 15.11.2017. – za rate koje dolaze na naplatu posle iskorišćenog aranžmana obavezno je deponovanje čekova građana, kao garancija plaćanja.
Administrativna zabrana
– 30% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama, tako da zadnja rata bude naplaćena do 15.11.2017. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija rešenja o administrativnoj zabrani prihvata. Kredit banke – Prilikom sklapanja ugovora plaća se 10% (ovaj iznos se vraća korisniku po odobrenju kredita). Organizator putovanja daje korisniku račun koji on nosi u svoju banku.
Rok za plaćanje ovog računa je 5 radnih dana.

CENA U TABELI OBUHVATA:
Najam studija ili apartmana, za boravak 11 dana (10 noći),
Troškove organizacije putovanja,
Usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera za vreme trajanja aranžmana.

CENA U TABELI NE OBUHVATA:
Vanlinijski prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, klima, audio, video opremljenost, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i sl. tokom putovanja, WC – čije korišćenje nije omogućeno) na relaciji Novi Sad – Halkidiki – Novi Sad,
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove i usluge koje nisu predviđene programom i
Troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta – inostranom agencijom.

Doplata za 1/1 : S obzirom da ne postoje jednokrevetne smeštajne jedinice, ukoliko dvokrevetni studio ili apartman koristi jedna osoba, plaća punu cenu najma dvokrevetne smeštajne jedinice (za boravak 10 noći/11 dana).

NAPOMENE:

Vazne napomene

PREVOZ

 

 • Povratak (po lokalnom vremenu): iz Pefkohorija u 17:00 h, iz Polihrona u 17:05 h, iz Afitosa u 17:15 h, iz Sivirija u 17:00 h, iz Nea Kallikratije u 18:15 h.
 • Prevoz do izabranog letovališta u Grčkoj obezbeđuje Organizator putovanja autobusima turističke klase (visokopodni ili dabldeker).
 • Polazak je jedan dan ranije u odnosu na termine iz tabele.
 • Transferi od Sremske Mitrovice do Novog Sada i u povratku od Novog Sada do Sremske Mitrovice mogu biti realizovani  kombijem, mini busom ili putničkim autom u zavisnosti od broja putnika.
 • Doplate za sopstveni prevoz nema.
 • Svako dete mora imati svoje sedište.
 • Raspored sedenja u autobusu određuje Organizator putovanja isključivo na osnovu redosleda prijava, starosti putnika, broju dece, osim u izuzetnim slučajevima kada se može odrediti određeno mesto za trudnice, invalide i slično. Putnik je u obavezi da prihvati bilo koje sedište koje mu organizator dodeli.
 • Moguće je priključenje putnika sa svih stajališta uz put Novi Sad – Beograd – Skoplje.
 • Eventualne polaske iz Kikinde, Zrenjanina, Bečeja i dr. Organizator putovanja ostavlja kao mogućnost uz minimalan broj putnika i doplatu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promena na tržištu nafte i naftnih derivata koriguje cenu prevoza.
 • Prosečno trajanje putovanja od Novog Sada do izabranog letovališta traje oko 14 sati.  U toku putovanja pravi se nekoliko pauza za odmor i osveženje. Zbog prelaska dve granice i 4 granične procedure moguća su nepredviđena čekanja na koja organizator putovanja nema uticaj. Za udoban i bezbedan prevoz u autobusu se brinu dva vozača i jedan pratilac grupe.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije „MARKET TOURS“
Organizator turistička agencija „MARKET TOURS“, od 01.06.2013. godine , licenca OTP : 47/2010 od 01.02.2010
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije