Stavros

Prelepo mesto na obali Egejskog mora, u zalivu Strimonikos, Stavros je udaljen  svega 70 km od Soluna i 4 km od Asprovalte. Pravo značenje reči Stavros na grčkom jeziku je krst. Na brdu iznad letovališta se nalazi veliki drveni krst koji je noću osvetljen i može se videti iz samog mesta. 

Smesten u podnožju planine Holomontas  zbog vazdušnih strujanja i ruže vetrova koja pogoduje svima a naročito osobama sa bronhijalnim tegobama, Stavros je poznat i kao vazdušna banja. Veliki broj kafića, prodavnica, restorana, klubova i parkova za decu učiniće Vaše letovanje nezaboravnim. 

Kristalno čisto more, prelepe, široke, peščane plaže, koje su nagradjene priznanjem “Plava zastava” koje dodeljuje Evropska zajednica,  kao i obilje zelenila su neki od razloga zbog kojih ćete biti opčinjeni ovim mestom.. Duž obale prostire se prelepa šuma platana i tu se nalaze tereni za sport i zabavu, igrališta i luna park za decu.  Malo pristanište deli obalu na dve velike plaže. Desno od pristaništa se prostire plaža bez mnogo zelenila koja je idealna za ljubitelje sunca, a levo od pristaništa se nalazi plaža Platania, koja je idealno mesto ukoliko želite mir i odmor, jer je okružena malom šumom. Stavros podjednako dobar izbor za turiste svih generacija.

Blizina Atosa i Svete Gore, Soluna, Kavale, Waterland-a kao i blizina arheoloških lokaliteta istoriskih znamenitosti (drevna Stagira, rodno mesto grčkog filozofa Aristotela, Amfipolis i dr.) i obližnjih letovališta Asprovalte i Nea Vrasne obogaćuje i upotpunjuje turističku ponudu Stavrosa, čineći ga destinacijom koja može da zadovolji svačiji ukus. Nedaleko od letovališta su LIDL i svi drugi veliki grčki supermarketi.

Za više informacija, pozovite nas 035/82-45-435