Milano & Đenova

– DOČEK NOVE 2015.GODINE –

MILANO
Djenova & jezero Komo

Nema izabranih galerija ili galerija je izbrisana.

Milano je prestonica Lombardije i najveci industrijski grad Italije. Kao modni centar privlacan je za kupovinu – tu su Armani, Versace, Prada, Guci, Dolce i Gabana i brojni drugi svetski poznati dizajneri. Grad je, takoe, i svetska prestonica nameštaja i kucnih potrepština.
Posetite Milano, najveci modni centar Evrope. Uživajte u prelepim trgovima, živopisnim restoranima i prelepim radnjama visoke mode.

Program 1Program 2OPŠTE INFORMACIJEVazne napomene

 PROGRAM BROJ 1    / 5 dana / 2 nocenja

OBILASCI: Milano –Djenova – Jezero Komo

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan 30.12.2014. utorak BEOGRAD
Polazak oko 17:00 casova sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tacno vreme i mesto polaska autobusa). Nocna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.
2. dan 31.12.2014. sreda MILANO
Dolazak u Milano u prepodnevnim casovima. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, galerijaVitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualan odlazak na DOCEK NOVE 2015. GODINE!!! Individualan povratak u hotel. Nocenje.
3. dan 01.01.2015. cetvrtak MILANO – DJENOVA – MILANO
Dorucak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogucnost fakultativnog odlaska do Djenove. enova je šesti po velicini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takoe je najveca luka Italije, ciji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuca Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim casovima polazak iz Djenove… Povratak u Milano u vecernjim casovima. Nocenje.
4. dan 02.01.2015. petak MILANO – JEZERO KOMO
Dorucak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogucnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je trece jezero po velicini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji …Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju ili mogucnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelepom italijanskom jezeru. U poslepodnevnim casovima povratak u Milano i nastavak puta za Beograd. Nocna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.
5. dan 03.01.2015. subota BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim casovima. (Kraj usluga)

 

HOTEL    TERMIN PUTOVANJA UKUPNA CENA PO OSOBI
HOTEL 3* 30.12.2014.-03.01.2015 125 €

Aranžman se placa u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.
Cena iz tabele je u evrima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turisticke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
• smeštaj u Milanu (2 nocenja sa doruckom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 sobama
• obilaske prema programu (Milano)
• troškove organizacije i vodjenja aranžmana
• usluge licenciranog pratioca grupe
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• medjunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, placa se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 4 € po nocenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 € po nocenju / po osobi
• ulaznice i fakultativne izlete

PROGRAM BROJ 2 /6 dana / 3 noćenja
OBILASCI: Milano – Djenova – Jezero Komo – Jezero Lugano

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan 29.12.2014. ponedeljak BEOGRAD
Polazak oko 17:00 casova sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tacno vreme i mesto polaska autobusa). Nocna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.
2. dan 30.12.2014. utorak MILANO
Dolazak u Milano u prepodnevnim casovima. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nocenje.
3. dan 31.12.2014. sreda MILANO – DJENOVA – OUTLET SERAVALLE – MILANO
Dorucak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogucnost fakultativnog odlaska do enove. enova je šesti po velicini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takoe je najveca luka Italije, ciji je stari grad pod zaštitom Unesco-a.
Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuca Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vreme. U
poslepodnevnim casovima polazak iz enove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu… Povratak u Milano u vecernjim casovima. Individualan odlazak na DOCEK NOVE 2015. GODINE!!! Individualan povratak u hotel. Nocenje.
4. dan 01.01.2015. cetvrtak MILANO – JEZERO LUGANO (ŠVAJCARSKA) – MILANO
Dorucak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogucnost fakultativnog odlaska do jezera Lugano, koje je jedno  od najlepših jezera u Evropi. Podeljeno je uzmeu švajcarskog kantona i italijanske regije Lombardija. Nakon obilaska slobodno vreme. Povratak u Milano u poslepodnevnim casovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nocenje.
5. dan 02.01.2015. petak MILANO – JEZERO KOMO
Dorucak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogucnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je  trece jezero po velicini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji …Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju ili mogucnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelepom italijanskom jezeru. U poslepodnevnim casovima povratak u Milano i nastavak puta za Beograd. Nocna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.
6. dan – 03.01.2015. subota – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim casovima. (Kraj usluga)

 

HOTEL TERMIN UKUPNA CENA PO OSOBI
Ibis Ca Granda 3* 29.12.2014. – 03.01.2015 149 €
Idea Lorenteggio 4* 29.12.2014. – 03.01.2015 165 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turisticke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
• smeštaj u Milanu (3 nocenja sa doruckom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 sobama i 1/2+1 sobama (hotel Idea Lorenteggio)
• obilaske prema programu (Milano)
• troškove organizacije i voenja aranžmana
• usluge licenciranog pratioca grupe
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• medjnarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, placa se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 4 € po nocenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 € po nocenju / po osobi
• ulaznice i fakultativne izlete

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
• Djenova i outlet Seravalle – 35 € odrasli / 25 € deca
• Outlet Seravalle – 20 € / 10 € deca
• Jezero Lugano – 25 € odrasli / 15 € deca
• Jezero Komo – 20 € odrasli / 15 € deca
• Vožnja brodom po jezeru Komo – 15€ odrasli / 10€ deca
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodica, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi inopartner.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
POPUSTI:
• deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
• treca odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
SOPSTVENI PREVOZ:
• CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 40 € (odrasli) i 25 € (deca od 2-12 god.)
• pre polaska na put podici u agenciji vaucer, koji mogu tražiti granicne vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
• postoji mogucnost dodatnih nocenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)7

NAPOMENE:

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):
• NOVI SAD – doplata 2.000 din (povratni transfer po osobi)
• SUBOTICA – doplata 2.500 din (povratni transfer po osobi)
• OSTALA MESTA – postoji mogucnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do granicnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)
NACINI PLACANJA ARANŽMANA:

1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesecnim ratama cekovima graana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu,na deo koji se placa odloženo) najkasnije do:
NOVA GODINA………………………….15.04.2015.

Svi hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:
• u Milanu (Italija) sa 3*:
HOTEL IBIS CA GRANDA 3* – www.ibishotel.com/gb/hotel-1135-ibis-milano-ca-granda/index.shtml
Hotel se nalazi u širem centru grada, na liniji gradskog prevoza. Poseduje restoran, bar i salu za sastanke. Svaka soba ima tuš/WC, fen, TV i klima ureaj. Dorucak – kontinentalni švedski sto. Ne postoji mogucnost smeštaja u trokrevetnim sobama.
HOTEL IDEA LORENTEGGIO 4* – http://www.ideahotel.it/web/guest/idea-hotel-milano-lorenteggio  Hotel se nalazi u širem centru grada, povezan sa centrom na liniji gradskog prevoza, na oko 20 minuta vožnje. Poseduje restoran, bar i salu za sastanke. Svaka soba ima tuš/WC, fen, TV i klima ureaj. Dorucak – kontinentalni švedski sto.
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 casova (postoji mogucnost ranijeg ulaska), a napuštaju se  poslednjeg dana boravka do 09:00 casova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turisticke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i  smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to iskljucivo zavisi od smeštajnih objekata
• Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki dorucak. Uglavnom je zastupljena  internacionalna kuhinja
• U pojedinim smeštajnim objektima treci i cetvrti ležaj mogu biti pomocni. Dimenzija i izgled pomocnog ležaja zavise od  mogucnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlacenje, ali je uglavnom standardne velicine tako da je zbog pomocnog  ležaja, trecoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
• Organizator putovanja ne može da utice na razmeštaj po sobama, jer to iskljucivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogucnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer iskljucivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…)
OPŠTE NAPOMENE:
• Proveriti 3 dana pre putovanja tacno vreme i mesto polaska
• Kod autobuskih aranžmana predviene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na  usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.  dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani  program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvienih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobracaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvienog za obilazak…)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima placanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
•Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
• Molimo Vas da pažljivo procitate Opšte uslove putovanja
• Organizator putovanja je Turisticka agencija VIVA, licenca OTP br.61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je raen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika  organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre pocetka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predvienim slucajevima