Zakintos

ZAKINTOS je treće Jonsko ostrvo po veličini i zauzima površinu od 400 km2, a drugo po naseljenosti sa oko 38.000 stanovnika. Obala je duga 128km. Klima na ovom ostrvu je tipično mediteranska sa dugim sunčanim letima i kišovitim zimama. Glavni grad je Zakintos. Glavni razlog zbog čega treba posetiti ovo ostrvo jesu prelepe peščane plaže i kristalno čisto more, ali i činjenica da je ostrvo najveći prirodni rezervat morskih kornjača Caretta-caretta koje na peščanim plažama na jugu Zakintosa polažu jaja.

LAGANAS je popularno turističko mesto naročito za mlade jer je prepun restorana, barova i diskoteka.Nalazi se na oko 9km južno od grada Zakintosa. Plaža je peščana i dobro organizovana za ljubitelje sporta na vodi.

ARGASSI – je najstariji gradić na ostrvu,nastao u podnožiju planine Skopos.Nalazi se na samo 3km od glavnog grada Zakintosa,u neposrednoj bilzini Vasilikosa,dela sa najlepšim plažama na ostrvu.

TSILIVI – je novije letovalište, smešteno na oko 6 km od Zante-a, glavnog grada i administrativnog centra na Zakintosu. Zbog svoje blizine u odnosu na Laganas ( oko 10km ) i Zante,  pogodan je za dalji obilazak, kako ovih gradića, tako i celog ostrva. Tsilivi je mirnije mesto, ali sa svim sadržajima koji su potrebni jednom prosečnom letovalištu, odličnim za odmor i beg od obaveza. Upravo zbog toga poseduje mogućnost da ugosti kako porodice sa decom, tako i mlade ljude i parove. Veliki broj kafića, restorana, taverni, rent-a-car agencija, turističkih agencija, turističkih radnjica, prodavnica i supermarketa krase njegove ulice…

 

Za više informacija, pozovite nas 035/82-45-435